Over VLOK

De branchevereniging voor vakmensen

Kwaliteit en gepersonaliseerde service

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor uw project?

Dan bent u bij VLOK-Erkende bedrijven aan het goede adres. Bij VLOK-Erkende bedrijven staat kwaliteit en service centraal.

Sinds de oprichting in 1983 is de VLOK uitgegroeid van steunpunt voor klussenbedrijven tot dé brancheorganisatie voor vakmensen. Honderden all-round klus-, onderhouds- en verbouwbedrijven en specialisten, zoals parketteurs en meubelmakers zijn aangesloten op ons netwerk. Zo kunnen we u altijd voorzien van de beste match voor uw project en bent u verzekerd van kwaliteit en een prachtig resultaat.

Alle VLOK-Erkende bedrijven moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zij staan in voor kwaliteit en borgen gezamenlijk “afspraak is afspraak”. Op die manier bent u verzekerd van alleen de beste kwaliteit en een goede service.

De start van VLOK

Vereniging Landelijk Overleg Klussenbedrijven

In de jaren zeventig kwamen de eerste klusbedrijven op de markt. Er was toen een grote behoefte aan vaklieden die breder inzetbaar waren dan alleen de traditioneel geschoolden en gespecialiseerden.

Het werd de klussers alleen erg lastig gemaakt. Door de zogenoemde Vestigingswet, hadden ondernemers een vergunning nodig om een bedrijf op te starten en daarvoor moesten ze voldoen aan tientallen regeltjes die het bijna onmogelijk maakte.

Zo’n twintig klusbedrijven besloten zich te verenigen als de “Vereniging Landelijk Overleg Klussenbedrijven” (VLOK) om ten strijde te trekken tegen die wet. Daarnaast werd over een zorgvuldige omgang met het milieu, alternatieve materialen en werkwijzen ook uitvoerig gesproken.

Kort daarna speelde VLOK een centrale rol bij vele ontwikkelingen die de branche sindsdien heeft doorgemaakt. In 2007 is de Vestigingswet volledig afgeschaft en de vurige wens van alle VLOK’ers in vervulling gegaan! Daarna is VLOK uitgegroeid tot de branche vereniging die het nu is. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar met een focus op kwaliteit en service.

Over ons en de start van VLOK
Vind mijn vakman bij over ons

Daarom kiest u voor een VLOK-Erkend bedrijf

  • Verzekerd van vakmanschap en persoonlijke service bij onze leden

  • Een zorgeloos verloop van uw klusproject: wij bevelen alleen de beste aan

  • Locaties door heel Nederland: we werken met bedrijven door het hele land

Partners van VLOK

VLOK in de media

  • MeldpuntMax

Duidelijke taal bij MAX

Op vrijdag 17 februari 2023 was VLOK-directeur Dennis Kosten te zien en horen in Meldpunt, het consumentenprogramma van Omroep Max op NPO 2.

  • Huiswoonbeurs en VLOK-Erkend

Huis en WoonBeurs

Op Huis & Woon Beurs doe je alle inspiratie op voor jouw droomhuis. Of je nu een huis gaat bouwen of verbouwen, verduurzamen of herinrichten, wij helpen jou om jouw (ver)bouwplannen te laten slagen!

  • vakmensen vind je zo

Vakmensen vind je zo!

Vind je het lastig om een betrouwbaar en vakkundig klusbedrijf te vinden? Dankzij VLOK-Erkend hoeft dit -zelfs in deze tijd- geen probleem te zijn!

  • Vlok Help Ik Zoek Een Klusser

MAX magazine- Help ik zoek een klusser

Half Nederland wil op dit moment grote en kleine klussen in en om het huis gedaan hebben, lijkt het. Dat komt door een combinatie van factoren, zegt Dennis Kosten. Hij is directeur van de VLOK, branchevereniging van zo’n duizend vakmensen in de bouw. ” De woningmarkt zit compleet op slot; veel mensen kunnen geen betaalbare woning meer vinden. Dus gaan ze verbouwen.