De Vakman Sjoerd Koster

Klussenbedrijf

2621 ProfielfotoDe Vakman SjoerdKoster.jpg

Oplossingen creëren vanuit zeer brede ervaring

Om een vak goed leren te beheersen moet veel energie geïnvesteerd worden in kennis en ervaring. Daar moet je ook de tijd voor nemen en alle kansen benutten. Sjoerd volgde in Sneek de LTS-opleiding timmeren en knoopte er een extra jaar aan vast om een hoger niveau te bereiken. Tijdens dat extra jaar heeft hij zijn eerste werkervaring opgedaan in de vorm van stage bij een bouw- en restauratiebedrijf. Alle reden om daar vervolgens aansluitend aan het werk te gaan als timmerman/metselaar. Tegelijkertijd heeft hij de opleiding primair timmeren gedaan. Een goede basis voor wat daarna zou volgen.

Sjoerd: “Om ook ervaring op te doen in de meubel- en interieurbouw ben ik in dienst gekomen bij mijn vader in de meubelmakerij. Een prima leerschool voor het fijnere timmerwerk. Een andere uitdaging volgde in 1996. Samen met zijn ouders hebben we een “doe-het-zelf-zaak” overgenomen. Door veranderende economische omstandigheden zijn we daarmee gestopt. En de cirkel was rond toen ik vervolgens weer bij het bouw- en restauratiebedrijf aan het werk gegaan waar ik als timmerman was begonnen.”

In die periode heeft hij met zijn collega’s diverse kerken en boerderijen gerestaureerd. De opgedane kennis kwam toen goed van pas. Zijn uitgebreide materiaalkennis heeft hij bij een ijzerwarenhandel opgedaan. Tussen alle drukte door heeft Sjoerd in zijn vrije tijd diverse huizen verbouwd.

Sjoerd vervolgt: “De wens om zelfstandig te worden bleef aan me knagen. Hoe moest ik dat aanpakken? Ik kwam in contact met De Vakman en juist op het gebied van marketing en ondernemerschap wilde ik meer steun hebben. We werden het eens en sindsdien heb ik een eigen klusbedrijf. Dat ik zoveel ervaring heb, komt me nu helemaal goed van pas. Geen klus is gelijk en dat vraagt een oplossingsgerichte en inventieve houding. Ik voel me met dit werk als een vis in het water.”

Als u denkt dat dit alles is, dan moet u nog weten dat Sjoerd al sinds 1994 actief bij de vrijwillige brandweer is. Hij probeert ook nog tijd vrij te maken voor zijn hobby’s varen, vissen, verbouwen van eigen huis, films kijken en modeltreinen. Een duizendpoot wordt hij wel eens genoemd…, en terecht.

Mijn werk

Klik op een foto voor een grotere weergave.